et håndsyet flag af filt og pyntebånd

Alder – hvad er det?

Vi har fødselsdag i huset i morgen. Morgenbordet er pyntet med flag og servietter – vi er klar til at fejre ham fra morgenstunden af.

Når jeg ser på yngste skud på stammen – han bliver 9 år i morgen, så synes jeg ikke, at det er særlig lang tid siden, at jeg sad og puttede med et lille nyfødt myr, med to stolte storebrødre på 2 og 5 år stående omkring mig, mens de kæmpede om at give lillebror sutten og hente ting til mor, når hun sad i sofaen og ammede.

Han er skudt i vejret, vi er lige ved at være fri for selepuder i bilen, han læser Harry Potter, laver sin egen madpakke hver dag  – han er et synligt bevis på at tiden er gået.

…men jeg føler ikke, at jeg er blevet ældre – og jeg kan til nød opretholde den illusion, hvis jeg ikke tænder alt  for meget lys på badeværelset om morgenen.

På den ene side føler jeg mig ikke som en på 43, på den anden side har jeg heller ikke lyst til at være 34 igen, men det handler om at jeg ikke ville være foruden den erfaring jeg har fået på min vej.  Tænk hvis man kunne leve livet baglæns! 

Der er mange ting som jeg havde gjort anderledes i forhold til børnene, men det er jo et ret filosofisk spørgsmål, for jeg ville jo kun gøre tingene anderledes, i kraft af den viden jeg har i dag, og hvis jeg havde gjort det anderledes, hvad ville jeg så have ændret, for der er altid noget der kan gøres om – jeg tror på at jeg gjorde det bedste jeg kunne, det sted i livet jeg var…

…og hvor er det godt at børnene kunne få et pusterum hos bedsteforældrene en gang imellem.

Jeg ved, at vi selv har været med til at fokusere på alder: “Nu er du 3 år, så må du……” og “når du bliver 5 år så kan du…..”

Alderen motivere til at stræbe efter udvikling, når man er barn, måske er det også derfor at det er lettere at nyde den alder man har, når man bliver ældre.

Et fødselsdagsønske fra mig til vores fødselsdagsbarn er:

Tag det roligt! Nyd livet nu!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: