Ferie, ferie, ferie….

Jeg elsker at holde ferie med min mand og børn.

Artiklerne i diverse aviser og ugebladene fortæller ofte, at statistikkerne viser, at skilsmisseprocenten stiger, og  parterapeuterne har højsæson ved ferietid.

For os har ferierne altid været der, hvor vi lader op og kommer tættere på hinanden igen, efter en travl hverdag.

Når det er sagt, så:

…..elsker jeg også at være helt alene hjemme, og gerne flere dage ad gangen.

For nogle år siden, var jeg ved at “brænde lidt ud” i hverdagen, jeg tror jeg sagde noget i retning af at:

“Jeg er ved at blive vanvittig af, at have børn omkring mig hele tiden”

Det kræver nok lige en forklaring, for det var jo ikke fordi at jeg ikke elskede mine børn, jeg var bare meget alene med dem, fordi min mand arbejdede meget, mens børnene var små.

Det betød at jeg afleverede børn på vej på arbejdet, og hentede dem igen på vej hjem. Jeg havde dem med ude at handle, når jeg lavede mad, når jeg gik på toilettet bankede de på døren eller var med derude – de var altid der hvor jeg var.

Hvis jeg havde 5 øre for hver gang jeg hørte ordet “Mor”

Til orientering:

“Mor-ordet” kan både bruges i starten og slutningen af en sætning – oftest bruges det begge steder.

I  virkeligheden skulle jeg hellere have sagt:

“Jeg har brug for tid til mig selv”

Det at være mor er det vigtigste i mit liv, når alt, kommer til alt, har jeg fuldstændig styr på mine prioriteter – børnene kommer først.

Nogle gange er jeg bare nødt til at prioriterer mig selv først, for at kunne “give” til mine børn, lidt ligesom, man selv skal tage iltmasken på, inden man hjælper andre ved trykfald i en flykabine.

Min søde mand” satte iltmasken på mig”.

Iltmasken betød i dette tilfælde, at han ville sørge for morgenmad til drengene, hver morgen, mens jeg gjorde mig klar på badeværelset, det betød et kvarter for mig slev – hver morgen. Ingen børn som hev i mig og og ingen stress – en rolig start på dagen.

Det lyder ikke af meget, men det kvarter gjorde underværker.

Jeg fandt ud af vigtigheden i, at skabe små oaser, hvor jeg bare var mig selv, og at det er ok at prioritere sådan, fordi det til alles bedste.

Det var i forlængelse afdet at jeg fik indført mine faste café-besøg med min veninde (læs om det i mit indlæg om “Voksentid”)

I denne uge var min mand og store søn afsted på spejderlejr og mine 2 yngste tog afsted til mormor og moster, det betød ren ferie for mig – mandag til fredag helt alene. Jeg var godt nok på arbejdet, men når jeg kørte hjem derfra så var der bare mig selv, så jeg skal ikke hjem og lave den store aftensmad, og der skal kun laves madpakke til mig selv – Fantastisk!!!

Jeg har fået lavet praktiske opgave og krydset opgaver af på “listen”, oset rundt i butikkerne, haft sociale aftaler – både de på forhånd aftalte, og de impulsive, bl.a en spontant opstået snak lige midt i Bilka med en gammel klassekammerat, vi snakkede sammen i 1 ½ time  – det var bare så hyggeligt, og så har jeg slappet af med lidt Netflix.

Batteriet er ladet op igen.

Nu sidder jeg på terrassen – hele familien er samlet igen, jeg har hentet drengene hos moster og mormor i går og de 2 spejdere kom hjem lige før aftensmaden, så nu er familien, som jeg helst vil ha’ det, det meste af tiden – samlet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: