google icon

Google – min bedste ven

Juni 2014 oprettede jeg min første google kalender.

Jeg vidste ikke på det tidspunkt, at jeg havde mødt min nye “bedste ven”.

Før den tid havde alt planlægning i familien foregået i papirform. Der hang en kalender på væggen med det store overblik, og så havde vi en spiralkalender liggende i skuffen til detail-planlægning. I den lå alle indbydelserne  til forskellige arrangementer i skole og familie, min mands arbejdsplan, osv.

Det var også den, vi skrev ind i når vi f.eks planlagde fødselsdage for drengene Hvem skal inviteres? Hvad tid skal gæsterne komme? Hvad skal vi have at spise? osv.

Ulempen ved papirkalenderen, var at min mand havde skriftende arbejdstider, dvs. at jeg altid var nødt til at tjekke kalenderen hjemme i skuffen, når jeg f.eks skulle lave en aftale med veninderne eller, inden jeg kunne svare på, om jeg kunne deltage i et arrangement eller lave en aftale.

Selvom jeg kunne se en fordel i at alt kunne være på telefonen og lynhurtigt kunne opdateres havde jeg selv lidt modstand på det i starten, fordi jeg altid har kunne lide fornemmelsen af at sidde med en kalender – fornemmelsen af at man har et helt nyt år foran sig, en kalender med en masse tomme sidder, ligesom det også var en god fornemmelse at sidde med en fyldt kalender, når året er ved at nå sin slutning.

Det betød at jeg i starten kørte dobbelt kalender – både papir og google, det var jeg også nødt til fordi min mand ikke var ligeså begejstret for min idé med at samkøre vores kalendere over Google, selvom det kunne være en kæmpe fordel, at jeg med det samme kunne se, når han skrev et møde i sin kalender, eller jeg havde lavet en aftale en aften, så det ikke var der han lavede en aftale om et møde.

Jeg lavede også en kalender til hver af drengene, så de aftaler jeg havde i forbindelse med dem, stod med en anden farve i kalenderen.

Da vi nåede til september havde jeg også en madplan i kalenderen – altså endnu en kalender, som så bare er vores madplan – genialt i den daglige planlægning .

Det var først da jeg til nytår proklamerede, at: “jeg køber ikke flere kalendere papirkalendere” – at min mand måske syntes, at det kunne da være meget godt med det der google.

Jeg ved slet ikke hvordan vi kunne få hele hverdagen planlagt før den tid.

Dengang var drengene så små, at de ikke var en del af deres egen kalender, men nu er den lagt på deres telefoner og  Ipad’s, så de selv kan tjekke den.

Hver søndag sætter vi os sammen og tjekker ugen- er der noget vi skal huske? Jeg kan hører på min ældste, at han er begyndt at bruge den

“Mor, jeg kunne se at der ikke stod noget i min kalender, så jeg har lavet en aftale på lørdag”

Søndag er også dagen, hvor jeg  laver madplan og får handlet ind til ugen – et samspil i mellem alle vores kalendere og Wunderlist (den kommer der mere om senere) – og tænk:

-alt det kan jeg have på min telefon.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: