julepynt i kasse

Jul og nærvær

Jeg lå til morgen og tjekkede min facebook, inden jeg skulle op og i gang med dagen – lidt sjovt tidsfordriv.

Så dukkede der et opslag fra bladet “Liv” frem på skærmen. Artiklen er fra bladet “Bolig”.

“Ekspert: Derfor er folk der pynter tidligt op til jul gladere”

Nu har jeg en undskyldning for at pynte op i dag, inden jeg skal til pakkeleg hos min mor – drengene har pyntet op.

Vi startede julen i går med den traditionelle risengrød (vi satte ikke grød op til nissen på loftet, Læs: “Spirende juleglæde”).

Juletræstændingen er jo først i næste uge, så der må jeg  finde på noget andet let aftensmad, man kan varme sig på efter en kold tur i byen (Læs: “Ups! Var det først i morgen?

Jeg elsker julen!!

…..især efter jeg har fået nedjusteret mine egne forventninger til, hvad der skal foregå.

Traditioner er vigtige, men nærvær er vigtigere, så hvis jeg ikke lige når at få kogt norske klejner og lavet sirupslagkage, så går det nok alligevel.

I mange år lavede jeg også juledekorationer – og jeg elskede det, mens jeg stod med det, men forberedelserne og oprydningen var så  omfattende – en hel uge flød bryggerset med gran, lys, kogler, julepynt i alle afskygninger.

Jeg stoppede jeg med at lave juledekorationer i  den helt store stil for et par år siden, da det gik op for mig, at forberedelser og oprydning fyldte for meget. Måske tager jeg det frem igen, hvis jeg får lyst.

Konfekt skal der jo også laves, men i år har jeg sagt til drengene, at der bliver lavet det konfekt, som de har lyst til at være med til – jeg gider ikke stå med det alene – det skal være hyggeligt!

Det handler om at udnytte den tid vi er her – sortér ud i det som ikke er vigtigt, og prioriter det du godt kan lide at lave.

I morgen skriver jeg om “To do – lister” på godt og ondt. Et redskab som jeg brugte til at skabe overblik hverdagens opgaver, men det blev også en sten min vej mod stress, fordi jeg tillagde listerne for stor værdi.

Og så lige én gang til:

“Jeg elsker julen!”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: