du ser ned ad gangen på et loftsrum

Loftet – hvem sagde fremtiden?

Når man læser om oprydning, så har de forskellige rum i ens hjem en særlig betydning.

Loftet handler om ens fremtid.

Er loftet fyldt, kan det sætte en begrænsning på ens tanker og ambitioner. Karen Kingston (“Ryd op i dit rod”) beskriver det som:

“Det er som om, du saboterer dig selv ved at sætte en falsk begrænsning. Du vil have en tendens til at bekymre dig mere om fremtiden end andre mennesker; som om problemerne hænger lige over dit hoved på vej til at falde ned når som helst!”

Mandagen i efterårsferien havde jeg sat af til at rydde op på loftet.

Jeg fandt mange sjove ting deroppe. Projekter som jeg har tænkt måske engang kunne blive til noget. Skistøvler – som vi måske  kunne bruge til drengene hvis de da lige passer dem,  når vi engang skal på skiferie – de var lyserøde! Nej de kommer aldrig på dem, og jeg kunne ikke passe dem.

Det mest overaskende jeg fandt deroppe var ikke mindre end 3 kasser fyldt med ting, som jeg har tænkt jeg kunne sælge på et bagagerums-loppemarked. Tja, idéen er sikkert meget god, hvis man får det gjort. Jeg tror jeg har samlet ting i 4-5 år, og nej jeg har ikke været til bagagerums-loppemarked,  ikke engang for at kigge, så sandsynligheden for at det kommer til at ske er nok nærmest ikke tilstede.

Et af principperne  omkring at rydde op er:

Gør det med det samme!

Jeg har faktisk snydt mig selv for når jeg har lagt de ting ned i kasserne har jeg tænkt: “Hvor dejligt! Så fik jeg ryddet op”, og nej det gjorde jeg ikke, jeg fik bare flyttet rodet udenfor mit synsfelt, men det er der stadig.

Jeg fandt også girafsliber – det er sådan en som man bruger til at pudse gipsvægge med når man spartler, den er tung som et ondt år, og vi har bygget det om vi skal lige nu – desuden fik vi en maler til klare det sidste gang, for det er bare et møgarbejde.

Jeg fandt en gammel køletaske fyldt med mug, fliser som vi ikke skal bruge og mange flere “sjove” ting:

Der blev faktisk til en hel trailerfuld, som jeg og min mand kørte på genbrugen dagen efter – det kunne have været ret fedt at kunne sige, at jeg også havde gjort det selv, men at køre med trailer er en af de ting som han kan, og jeg helst ikke gør.

Tjek lige vores loft efter oprydning (desværre fik jeg ikke taget et før billed):

Nu kommer det mest overraskende.

Jeg havde ikke forestillet mig, at tirsdag aften i efterårsferien, skulle blive den aften hvor jeg endelig fik taget mod til  at fortælle min mand mine tanker om at skrive en blog, men ordene væltede nærmest ud af munden på mig, da vi sad på en dejlig restaurant – bare os to. Det havde taget mig flere år at nå dertil.

Og nu er jeg i gang!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: