bog af Gretchen Rubin, Projekt Lykke

Mit “Lykke Projekt”

Jeg læste på et tidspunkt i et dameblad, at når du bliver 40, så bliver alting meget bedre. Jeg jokede lidt med at jeg glædede mig til at blive 40 – af samme grund.

Nu er jeg rundet de 40 og jeg er også fyldt 43. Jeg har et dejligt liv, med en fantastisk mand og 3 dejlige drenge – jeg har bare lyst til at udforske om det kan blive endnu bedre.

Jeg er inspireret af en kvinde som hedder Gretchen Rubin. Hun er en amerikansk forfatter, som har skrevet bogen ”Projekt Lykke”. Da jeg læste disse linjer i hendes bog, havde jeg det som om at hun beskrev mig:

”Jeg havde alt, hvad jeg på nogen måde kunne ønske mig – og alligevel værdsatte jeg det ikke. Fastlåst i smålige beklagelser og forbigående kriser, udmattet af at kæmpe med min egen natur, mislykkedes det ofte for mig at fatte al den herlighed, jeg havde”

Jeg læste hele bogen hurtigt igennem på en skitur med familien, jeg havde lånt bogen på biblioteket, men jeg har efterfølgende købt bogen selv, fordi jeg har lyst til at arbejde mig igennem den stille og roligt og lave mit eget ”Lykke Projekt”.

Gretchen arbejder med en plan som løber over et år, hver måned har et nyt fokusområde. Jeg har tænkt mig at fordybe mig i de fokusområder, som giver mening for mig.

Første punkt på Gretchens liste er: ”STYRK ENERGIEN” – underpunkterne er:

  • Gå tidligt i seng
  • Få bedre motion
  • Smide ud, ordne og organiserer
  • Gøre noget ved mine dårlige samvittigheder
  • Opfører mig energisk

Jeg er startet med at ”Smide ud, ordne og organiserer”

Det er ikke noget der falder svært for mig, og det er ikke sådan, at når jeg åbner mine skabe så falder det hele ud i hovedet på mig, alligevel har det vist sig, at jeg har alt for mange ting, som ikke er nødvendige, eller som jeg beholder fordi jeg ikke vil gøre nogen kede af det, hvis jeg smider det ud, eller fordi der er et minde tilknyttet.

Jeg har læst flere bøger om oprydning, ”Feng shui” og energi, selv om jeg ikke er 100% overbevist, så må jeg alligevel erkende, at det gør noget ved mig, når jeg rydder ud i gamle ting og sager, som jeg har beholdt, fordi jeg ikke ved hvad jeg ellers skal gøre ved dem, eller fordi jeg knytter tingen til noget i mit liv, som jeg er nødt til at forholde mig til for at komme videre.

Jeg er overbevist om at det gør noget ved os når vi omgiver os med rod, eller ting som vi beholder fordi vi holder fast i gamle mønstre – jeg kan mærke at når jeg giver slip, får jeg energi, tro på at jeg kan mere – det er ”den gode cirkel” – jo mere energi jeg får, des mere når jeg, og så får jeg igen mere energi og overskud……..

Mon det virker? Jeg er i fuld gang!!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: