Navn: Orkidéer & Rod

Da min mellemste søn var lille – havde han nogle forskellige udfordringer.

Vi fik hjælp af en ergoterapeut, som fortalte os, at han var sensitiv. Det fik mig ind til computeren, og i min søgning faldt jeg over begrebet “Orkidébørn”.

orkideblomster uden baggrund

Mange kender begrebet “Mælkebøttebørn”, som er en betegnelse, der beskriver de børn, som på trods af modstand af forskellig art, stadig bryder igennem og “blomstre op”, ligesom mælkebøtten som kan trænge igennem asfalten for strække sig efter solens stråler.

For Orkidébørn er det lidt anderledes. De har brug for særlige betingelser, men hvis de får dem, vokser de op, og “blomstre” som de smukkeste Orkidéer.

Når min søn var allermest ked af, at han var anderledes, kunne han trøste sig med, at han jo var vores Orkidédreng – så derfor har Orkidéer en ganske særlig betydning for mig.

Som udgangspunkt tænkte jeg “Rod” som en modpol til “Orkidéen” – altså ordet rod, som noget det roder.

Når jeg er i balance, blomstre jeg og bliver smuk som Orkidéen, og når jeg er i ubalance, så roder det.

Så var der en kollega, som gjorde mig opmærksom på, at “Rod” jo også kunne referere til den dybe rod, den som enhver plante har brug for for at få næring.

Mennesker har også brug for en rod, om det er en rod, som knytter dig til et fysisk sted, eller en rod som knytter dig til din familie/venner eller noget andet, det er ikke så vigtigt, men alle har brug for at høre til og stå fast.

Deraf udsprang navnet “Orkidéer & Rod”.