Røsnæs, Tolkien og den hemmelig verden

En kølig lørdag i januar, var jeg ude at gå en tur med en veninde.

Vi havde lånt min svigerfar sommerhus, som ligger på Røsnæs i nogle meget smukke omgivelser.

Egentlig kunne vi bare være blevet hjemme hos mig, for jeg var alene hjemme. Min mand og vores drenge var i Østrig på skiferie, og skulle være afsted i 10 dage, men der er noget særligt ved at pakke bilen og køre et helt andet sted hen, det er ligesom en mental kasse uden alle de forstyrrende elementer fra hverdagen.

Vi sad oppe den halve nat og fik vendt stort og små, så da vi endelig vågnede lørdag formiddag efter en god – og lidt sen morgenmad, tog vi varmt tøj på og begav os ud i det kølige, let overskyet vintervejr.

Turen vi gik, var den samme, som jeg plejer at gå med familien, når vi besøger svigerfar og hans kone i sommerhuset. Ned til stranden – om sommeren for at bade, og på de mere kølige dage, kaster vi bare sten i vandet. Det plejer at være enormt hyggeligt. Jeg elsker at gå turen, og vi får snakket en masse, mens drengene og deres kusiner løber i forvejen, eller snakker mindst lige så meget som os voksne.

Vi plejer at sige at det er et smukt område – og det er det, men den morgen sammen med min veninde, så jeg pludselig området med helt andre øjne.

Stien vi følger går igennem et område, som bliver naturplejet af dyr. For at komme derind skal vi igennem en låge.

Denne dag åbnede lågen op til en helt eventyrlig verden.

Vi befandt os pludselig i et Tolkien univers, hvor vi næsten forventede at møde Frodo, Elevere, orker, trolde og det så ud som om, den onde Saurons fæstning lå ude i det fjerne lige derude ved Kalundborg fjord.

Træerne var bevokset med efeu – grønne på stammen, og de nøgne grene så helt uhyggelige ud op mod vinterhimlen.

Stien, som vi gik på, bugtede sig, og det var lige pludselig spændende, hvad der befandt sig rundt om det næste sving – ville vi møde kæmpe-edderkopperne, eller ville træerne pludselig trække deres rødder op vise sig som Enterene fra Ringenes Herre.

Deroppe ad stien, som bugtede sig imellem træerne, kunne vi se lyset forude. Vi spurgte hinanden, hvad fremtiden mon byder sig derude i lyset.

Jeg har set og nydt det fantastiske område tidligere, men jeg havde aldrig ”set” området på samme måde, som jeg så det den morgen i januar. Der var pludselig kommet flere dimensioner og anskuelse i min oplevelse.

Forskellen var roen og inspirationen fra et andet menneske, men nok også at min tilgang til tingene har ændret sig, og så er det spændende, at dele ting fra sit liv, med et menneske som har en anderledes tilgang til tingene.

Vi læser begge til coach, og har valgt hver vores retning, som passer rigtig godt til hver vores tilgang til livet. Vi er ret forskellige, men fordi vi respektere og lytter til hinanden, er det med til at åbne vores syn på tingene, og måske er det lige netop derfor jeg oplevede turen så anderledes den dag – fordi jeg gik sammen med et menneske, som inspirerede mig til at anskue tingene lidt på hovedet, i forhold til hvad jeg plejer.

Denne kølige morgen, på en sti på Røsnæs, løftede jeg blikket, skruede tempoet ned, og så lidt længere ud, end bare lige der hvor jeg sætter foden.

Hvem ved hvilke muligheder der så kan åbne sig for mig, hvis jeg bare gør det i hverdagen? Er der andre ”hemmelige” verdener, som vil åbne sig for mig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: