Søndag aften – ny uge i sigte!

 

Så faldt roen over det lille hjem.

Næste uge er planlagt. Jeg  har lavet madplan, månedsindkøb og ajourfører kalenderen for den næste uge. Det har jeg gjort, siden den ældste var lille.

Ligesom mine To do lister har gennemgået en udvikling, har min planlægning af dagligdagen også gennemgået en udvikling.

Til at starte da jeg begyndte med at lave madplan, foregik på “gammeldaws” maner, med en liste, som jeg havde skrevet i hånden og kopieret så den kunne bruges igen og igen – på listen stod datoerne for en måned ad gangen, med plads ud for hver dato til at skrive hvad vi skulle have til aftensmad.

Jeg sad med madplanen og vores fælles kalender i papirform ved siden af mig, så jeg kunne tage højde for kommende arrangementer, og hvilke dage jeg var alene om aftensmaden.

På min anden side lå der kæmpe stak kogebøger som jeg bladre lidt i og fik inspiration fra.

Jeg kiggede også lidt i reklamer, så jeg kunne se hvor jeg kunne få nogle gode tilbud (og inspiration til madretter).

Jeg fandt ud af, hvor eget tid jeg sparede i dagligdagen, på at vide hvad jeg  skulle lave til aftensmad, når jeg kom hjem efter arbejde, men jeg hadede at sidde og lave selve madplanen, det gør jeg faktisk stadig, selvom det er blevet lidt lettere, med de digitale hjælpemidler.

I forhold til indkøb havde vi en blok liggende, som vi kunne skrive på, når vi tog det sidste af et eller andet – for eksempel havregryn……….hvis vi huskede det.

Hvor var det bare irriterende at komme hjem fra indkøb, åbne skabet og finde ud af at vi havde glemt at skrive en ting på, eller at der var tilføjet ting på listen, mens jeg var nede at handle. Det mente jeg kunne gøres bedre.

Det var jo også dengang i “gamle dage” hvor butikkerne “kun” havde åbent til kl. 18 i hverdagen, klokken 14 i weekenden og aldrig om søndagen – eller noget i den retning.

Når jeg skulle handle, foregik det på cykel med en cykelanhænger, eller barnet i barnevogn og varer under og over barnet

Selvom vi boede i byen var det hele var bare lige lidt mere besværligt i forhold til i dag.

Det næste jeg tænkte var, at jeg kunne udarbejde en indkøbsliste med de ting, som vi købte hver måned, og så bare trække den frem, hver den første i måneden, tjekke om vi havde mere, skrive antal på og handle efter den.

Vi handlede i Aldi, Rema, Netto og Bilka. Hver butik fik en liste på computeren, varerene var skrevet på, i nogenlunde den rækkefølge som de var stillet op i butikkerne.  Det værste var at komme i Bilka og opdage, at nu havde de flyttet om – IGEN!

Målet var at spare tid, men vi fandt også ud af at vi sparede penge fordi vi kun handlede én til 2 gange om ugen, og derfor ikke blev fristet til at lægge ting i indkøbsvognen så tit.

I dag er det blevet meget lettere at lave planlægningen i kraft af Googlekalendere og Wunderlist.

Det vil jeg skrive meget mere om i mine næste indlæg.

1 kommentar til “Søndag aften – ny uge i sigte!”

  1. Pingback: Lidt om ord – Orkideer og rod

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: