bog af Gretchen Rubin, Projekt Lykke

Status på mit “Lykke Projekt”

Nu har jegværet i gang med at skrive i lidt over en måned, og jeg elsker det.

Det giver mig ro og fokus.

Ofte går jeg i gang med at skrive et indlæg med tanke på, at det skal i en bestemt retning, men det sker at:

“vejen” ændres i takt med at jeg får reflekteret over, det som jeg skriver.

Især indlægget “To do” lister og “EN ting ad gangen” ændrede sig fra – i tankerne, at være et mere nøgternt indlæg om “to do” lister, til at blive et “dybere” og meget personligt indlæg om hele min proces med  min coach.

Jeg kan mærke, at hver gang jeg skriver mine tanker ned, bliver der mere og mere ro i mit hoved – brikkerne i mit puslespil falder ligesom på plads for mig, og så er vi ved Lykke projektet Læs også: Mit “Lykke Projekt”.

Jeg skrev, at jeg ville starte med at rydde op, og jeg har virkelig ryddet op, og jeg er slet ikke færdig endnu.

Jeg startede med det fysiske rod, jeg mangler stadig steder i huset, som jeg gerne vil gennemgå,.

Nu er jeg så småt arbejdet mig videre til det digitale rod. Hele min telefon har fået en gennemgang, apps jeg ikke bruger, links der ikke er vigtige og billeder. j

Jeg har hvert år fået ryddet op i mine billeder – nogle gange løbende igennem året, men ellers sker det omkring jul, for jeg har en tradition – jeg har de sidste mange år lavet årsbrev, som jeg sender ud til familie og venner, hvor jeg fortæller om vores år i  korte træk, og hvad vi glæder os til i det nye år.

Jeg elsker den proces, det er at sige farvel til det gamle år og gøre sig parat til det nye. Det er en måde at rydde op i det mentale rod og så er det ret sjovt at  læse de gamle årsbreve.

Selvom jeg havde en idé om, at arbejde mig igennem følgende punkter – et trin ad gangen, kan jeg mærke, at jeg langsomt breder mig ud, fordi jeg har energien og overskuddet til det.

  • Gå tidligt i seng
  • Få bedre motion
  • Smide ud, ordne og organiserer
  • Gøre noget ved mine dårlige samvittigheder
  • Opfører mig energisk

F.eks har jeg nu været ved lægen og få taget blodprøver til en allround helbredstest – noget jeg har tænkt på længe, og som har fyldt i mit hoved, men som jeg ikke har fået gjort noget ved – jeg er ikke så glad for læger.

“Få bedre motion” hænger lidt i bremsen. Det kan være jeg bliver motiveret til det, når jeg har været hos lægen, og fået svar på alle blodprøverne.

Jeg er heller ikke særlig god til at “gå tidligt i seng”, måske kommer det helt ad sig selv, når vi får en ny seng, i starten af januar – den er bestilt.

Men status på mit Lykke Projekt er:

  • – jeg er på vej!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: