skærmbillede af googlekalender på telefon

Ups! Var det først i morgen?

“Mor har kvajet sig!”

Vi skal til skole-hjem samtale med yngstemanden og det er ham, som kommer med den udtalelse, da vi står på hans skole kl. 16.15 i går.

Skolen er næsten helt mørktlagt, der sidder en lærer helt alene i det eneste oplyste lokale. Vi er nye på skolen, fordi han har skiftet skole i september, så vi bliver nødt til at spørge ham, hvor de plejer at afholde skole-hjemsamtaler.

Læreren mente ikke der var andre end ham på skolen, så vi  hev telefonen frem og tjekkede forældreintra.

“Arg – det er først i morgen!”

Jeg har også skrevet pakkeleg hos min mor -forkert ind i kalendere, jeg  glemte et forældremøde, havde skrevet juletræs-tænding ind en uge for tidligt, jeg må nok til stramme op.

Jeg har 6 google-kalendere i min telefon – hele familiens plus en madplan, billedet i toppen kan give et lille indblik, og der har jeg ikke min mands kalender åbnet. Med det i tankerne, så er det rigtig mange aftaler, jeg har styr på – uden at kvaje mig, for nu at  bruge yngstemandens udtryk.

Da min søn skulle skifte skole var det fordi at den klasse han gik i ikke var god for ham, og måden de konflikter der opstod i klassen blev løst, var ikke tilstrækkelig for ham.

På hans nye  skole fungerer det, han har konflikter, men han takler det på en helt anden og god måde, fordi han bliver hørt og forstået. Vi taler meget med ham om, at man ikke kan undgå at lave fejl eller blive uvenner i livet, men det handler om, hvordan man håndtere de fejl eller konflikter man har. Han stortrives, smiler og pjatter, det er en helt ny dreng vi har fået.

Da vi kørte hjem fra skole-hjem samtalen siger han: “Jeg fik kun gode ting at vide. På min gamle skole ville jeg kun have fået klager” – jeg er så glad for at min dreng trives.

Med den lille historie vil jeg bare sige at vi fejler allesammen det er en del af det at leve og at lære mener jeg.

Jeg får tit at vide “du har styr på det”, “du er så organiseret”, det er også rigtig, men jeg laver også fejl lige som alle andre.

Jeg er glad for at jeg engang imellem laver fejl, ikke fordi jeg kan lide fejlene, men fordi jeg glæder mig over at jeg ikke får ondt i maven over dem, og at jeg ikke føler at jeg ikke slår til. Sådan havde jeg det tidligere, når det skete.

Jeg er menneske og jeg fejler engang imellem.

Da der for 14 år siden for første gang kom børn i vores lille hjem, begyndte vejen mod de 6 google kalendere, de startede i papirform, men er nu blevet digitaliserede, effektiviseret, kompliceret og forenklet.

Med de ord vil jeg afsløre at de næste indlæg kommer til at handle lidt om planlægning – i mit liv.

Forøvrigt – da min mand begyndte drille mig med mine små fejl i kalenderen, fik han at vide: “så kan du jo overtage” så mente han alligevel, at jeg jo gør et meget godt job.

1 kommentar til “Ups! Var det først i morgen?”

  1. Pingback: Jul og nærvær – Orkideer og rod

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: