der kommer kaffe ud af en kaffemaskine og ned i et musselmalet kaffekrus

Voksen-tid

Freden sænker sig over huset, alt det praktiske er ordnet, drengene puttet og kaffen er brygget. Nu er der tid til refleksion – inden dynerne kalder.

Jeg glæder mig til i morgen. Jeg har en aftale med en veninde, som jeg har kendt siden gymnasietiden, hun er et af de få mennesker, som jeg betror mine inderste tanker til, og det er ikke nemt at finde tid til at mødes i en travl hverdag – det skal prioriteres.

Det har vi gjort! Vi mødes – oftest en mandag aften.  Hun kommer og henter mig efter arbejdet, og så kører vi ned i byen og finder en Café. Mens vi spiser lidt mad og drikker den obligatoriske café latte, får vi vendt hele verdens situationen, mænd, børn, job og hvad der lige fylder i vores liv for tiden.

Det vigtigst er, at inden vi siger farvel til hinanden, har vi lavet en ny aftale, som bliver skrevet i kalenderen. Vi har været ude for at måtte aflyse, men når det står i kalenderen, så  aflyser vi ikke uden at lave en ny aftale – det virker!

Vi er også begyndt at lave andre aftaler, vi har været til lagersalg, i Andelslandsbyen og til et foredrag på biblioteket – det kunne vi nu godt have undværet, men vi nåede da den obligatoriske café latte og vigtige snak bagefter.

Jeg tanker energi, når jeg har disse “voksen-stunder”, øjeblikke hvor jeg bare kan tænke på mig selv, uden der står nogen og hiver. Det er vigtigt at prioritere sig selv engang imellem, selvom det er svært, når man har små børn, mine er efterhånden blevet store (9, 11 og 14 år), måske er det også derfor der er overskud til at tænke lidt på mig selv engang imellem.

Hvis jeg nu var sådan et menneske som lavede nytårs forsætter så ville det lyde:

Lav en aftale med de vigtige mennesker i dit liv!

I morgen skal vi på julemarked på Gisselfeldt – eller faktisk er det senere i dag, klokken er blevet mange, så jeg må hellere finde min seng.

Jeg glæder mig!

1 kommentar til “Voksen-tid”

  1. Pingback: Ferie, ferie, ferie…. – Orkideer og rod

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: